Studiu de caz – implementarea unui sistem ERP

Entenmann's, o companie americană a implementat un sistem ERP prin anii 2000

Un exemplu de succes al implementării unui sistem ERP în industria prăjiturilor este compania americană Entenmann’s. Entenmann’s este o companie de producție de prăjituri și dulciuri care a implementat un sistem ERP în anii 2000.

Cu ajutorul sistemului ERP, Entenmann’s a reușit să îmbunătățească eficiența operațiunilor sale prin automatizarea proceselor de gestionare a stocurilor, planificarea producției și gestionarea comenzilor. Acest lucru a permis companiei să reducă costurile și să îmbunătățească precizia previziunilor de vânzări, ceea ce a dus la o creștere a profitabilității.

Sistemul ERP a permis de asemenea Entenmann’s să îmbunătățească trasabilitatea produselor, acest lucru ajutand la reducerea riscurilor și la îmbunătățirea siguranței alimentare.

In plus, sistemul ERP a permis companiei sa gestioneze mai bine relația cu furnizorii și să optimizeze procesele de achiziție, acest lucru a dus la o reducere a costurilor și la o îmbunătățire a calității produselor.

Implementarea sistemului ERP de către Entenmann’s a permis companiei să devină mai eficientă și mai competitivă pe piață, ceea ce a dus la o creștere a profitabilității și a veniturilor.

Entenmann’s este o companie privată, care este deținută de Bimbo Bakeries USA, care la rândul ei este o subsidiară a Grupo Bimbo, o companie mexicană de panificație.

Grupul Bimbo este listat momentan la Bursa Mexicana de Valori și Bursa de Valori de la New York.

administrator

Comentarii